Satu Hannuksela

Hellävaraista hammashoitoa Tampereelta

Hammasimplantit

Hammasimplantit

Hammasimplantit ovat leukaluuhun leikattuja kiinteästi kiinnitettyjä tekohampaita. Implanteilla voidaan korvata joko yksi tai useampia puuttuvia hampaita. Implanttien avulla voidaan saada irrotettavista koko- ja osaproteeseista kiinteät

Materiaali

Implanttien päälle asetettavat siltarungot ovat valetut kullasta tai nykyään yhä enemmän valetut titaanista.

Soveltuvuus

Implanttihoito sopii lähes kaikille. Edellytyksenä on yleensä 20 vuoden ikä (luuharjanteen korkeuden kasvu päättynyt) ja se, että luutaon implantin istuttamista varten riittävästi. Nykyään voidaan käyttää myös omaa- tai keinoluusiirrettä.

Riskit

Onnistumisen riskinä saattaa olla epätasapainossa oleva diabetes, vaikeat yleissairaudet ja runsas tupakointi.Edellytyksenä on terve suu, hoidetut hampaat ja ikenet. Ennen implantointia on hyvä hoitaa ikenet ja hampaat kuntoon.

Proteesiongelmat

Jos potilaalla on vuosia huonosti kiinnipysyvä proteesi ja varhainen hampaiden menetys,voi proteesin käyttö surkastuttaa leukaluuta. Luun korkeus ja leveys eivät aina riitä; tällöin joudutaan turvautumaan luusiisteisiin tai keinoluuhun.

Suunnittelu

Suunniteltaessa implanttihoitoa käytetään kokoleuan röntgenkuvausta ,OPTG-kuvaa (=panoraamakuvaus) tämän lisäksi joudutaan joskus ottamaan kolmiulotteisia röntgenkuvia alueelta. Kuvauksissa selvitellään luun kunto ja mahdolliset tulehdukset sekä jäännösjuuret. Kuvista selvitetään hermokanavien kulun läheisyys suunnitteilla olevaan (oleviin) implantteihin sekä yläleuassa nenä- ja poskiontelojen laajuus.

Miten implanttihoito tehdään?

 • Ensin tehdään suun kliininen ja röntgenologinen tutkimus ja siihen pohjautuva hoidon suunnittelu.
 • Mahdollisten luusiirteiden asettamisen jälkeen titaaniruuvit eli fikstuurat kiinnitetään leukaluuhun leikkauksessa.
 • Yhtä hammasta varten tarvitaan yksi titaaniruuvi ja useampaa hammasta varten 2-4. Täysin hampaattomaaseen yläleukaan laitetaan tavallisesti 5-6 ruuvia. Toimenpide kestää 0,5-2 tuntia, ja se tehdään yleensä paikallispuudutuksessa.
 • Jotta ruuvit saavat rauhassa kiinnittyä leukaluuhun, irtoproteesin käyttäjän on varauduttava olemaan ilman proteesia 1-2 viikkoa. Jos omia hampaita on jäljellä, tämän ajan voi käyttää tilapäistä hammassiltaa tai irtoproteesia. Paranemisvaihe kestää tavallisesti 2-6 kuukautta.
 • Usein ruuvissa on valmiina limakalvon läpi tuleva paranemisjatke. Jos jatketta ei ole laitettu, tarvitaan vielä noin 2 viikkoa ennen proteettisen hoidon aloitusta pieni leikkaus. Siinä ikenen alle jätetyn implantin ylin osa paljastetaan ja implanttiin asetetaan limakalvon läpäisevä paranemisjatke.
 • Paranemisvaiheen jälkeen aloitetaan kruunun, hammassillan tai irroitettavan proteesin valmistus ottamalla tarvittavat jäljennökset. Proteesin valmistus vaatii yleensä muutaman hoitokäynnin.
 • Uusia implanttihampaita pitää hoitaa yhtä huolella kuin omia hampaita ja ne on tutkituttava hammaslääkärillä.

Miten hoidan implanttihampaita

Hammasimplantteja tulee hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omia hampaita. Ne puhdistetaan vähintään kaksi kerta päivässä hammasharjalla. Välipinnat puhdistetaan lisäksi hammaslangalla tai hammasväliharjalla.

Irroitettava implanttiproteesi puhdistetaan hammasproteesiharjalla. Samalla puhdistetaan irrotettavan proteesin alla olevat implantit hammasharjalla.

Implanttien tilanne pitää tarkistaa säännöllisesti hamaslääkärillä aivan kuten omien hampaiden tilanne. Samalla tehdään tarvittaessa implanttialueiden ammattimainen puhdistus ja neuvotaan mahdolliset erityispuhdistusvälineet.

Implanttimerkit

Implanttikonsultaatio on vastaanotollamme maksuton. Tutkimuksen lisänä tarvittavasta kokoleuan röntgenkuvasta, ortopantomosta, veloitetaan.

Käytössämme on maailman tunnetuimpana ”premium” implanttina Straumanninimplantit. Straumann on sveitsiläistä laatua, ja hammasimplanttia käytetään yli 60 maassa. Mikäli implanttifikstuura katkeaisi, tehdas korvaa katkenneen fikstuuran elinikäisesti. Fikstuuralla on siis elinikäinen takuu. Straumannin jatkeella on kymmenen vuoden takuu. Käytämme SLA-pintaisa implantteja, jotka mahdollistavat kiinnittymisen jälkeisen paranemisajan puoliintumisen tekemättä kompromisseja luun uudelleenmuodostumisessa. On useita implanttijärjestelmiä, mutta ei yhtään samanlaista. Straumann implantti on yksi parhaiten dokumentoitu. Lisää tietoa nordic.Straumann.com. Welcome to Straumann NORDIC.

Voit pyytää tarjousta, joka on erittäin kilpailukykyinen hinnaltaan.

Viisi hyvää syytä valita hammasimplantit

ESTEETTINEN RATKAISU
Hammasimplantit kehitettiin tarjoamaan toimivaa ratkaisua, ja lisäksi uusi implanttiratkaisu näyttää luonnolliselta.

HAMPAAN SÄILYTTÄMINEN
Käytettäessä implanttia aukon sulkemisessa vierushampaisiin ei tarvitse kajota, ja luonnollinen hampaan pinta säilyy ehjänä.

LUUN SÄILYTTÄMINEN
Implantit välittävät purentavoimat leukaluihin, mikä edistää luun säilymistä.

ENEMMÄN ILOA
Perinteisen hammasproteesin vaatimat akryylilevyt saattavat painaa tai aiheuttaa muuta vaivaa. Hammasimplanttihoidossa sellaisia levyjä ei tarvita. Siksi potilaat saattavat kokea puhumisen, hymyilemisen ja syömisen mukavammaksi.

TUTKITTUA LAATUA
Kaikki hammasimplantit ovat tieteellisesti tutkittuja ja CE-standardin mukaisia.

Implanttiratkaisuja (PDF)

Varaa aika tästä

 


Suukirurgit

Ala-Niska Keijo suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri

Potilastapauskuvia

Leikkaus: Implanttikirurgia Suu-ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Hannu Pernu Hammasimplantti Protetiikka: Hammaslääkäri Satu Hannuksela Hannu Pernu History of Jobs... Publications:..

Palvelut

 • yleishammashoito
 • esteettinen hammashoito
 • ien- ja tukikudossairauksien hoito
 • suukirurgia
 • hammasimplantit ja oikomishoidot
 • irto- ja kiinteä protetiikka
 • työterveyshammashoito

Pelkopotilailla on mahdollisuus esilääkitykseen.

 

Satu Hannuksela

Satu Hannuksela on valmistunut hammaslääkäriksi vuonna 1993 Turun yliopistosta. Hän toimii yksityisenä hammaslääkärinä, mutta ei kuulu mihinkään ketjuun, joka sanelee paljonko potilailta tulisi laskuttaa.
Laskun yhteydessä ei ole toimistomaksua, mutta mahdollisuus Kelan suorakorvaukseen. Hinnat ovat aina kilpailukykyiset.

 

Hellävaraista hammashoitoa

"Olen käynyt Sadulla jo yli 20 vuotta.

Hän on aina yhtä ystävällinen ja hellävarainen."